Bsdesmidse.nl
Image default
Beauty en verzorging

Pedicure en voetverzorging

Pedicure en voetverzorging

 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het verzorgen van je voeten is zeer belangrijk. Waarom, vraag je je misschien af? Hier ons antwoord; ze dragen je lichaam, elke dag weer en stap voor stap. Je voeten moeten dus de hele dag door hard werken om jou overal naar toe te brengen. We vragen je niet om je voeten elke dag uitgebreid te verzorgen, maar het regelmatig verzorgen van je voeten kan heel wat klachten voorkomen. Heb je al klachten? Ga hier dan niet zelf mee bezig maar maak een afspraak met Belos Pés Pedicure in Ommen.

Was je voeten dagelijks

Was elke dag je voeten met lauw warm water. Wij zijn gewend om ons lekker in te zepen met een douchegel of zeep, maar als je je voeten gaat verzorgen kun je beter geen zeep toevoegen, of een zeep op neutrale basis. Op die manier bescherm je je PH waarde van je huid. Droog je voeten hierna voorzichtig maar volledig af, met name tussen de tenen zodat hier geen schimmel kan ontstaan. Trek pas je sokken aan wanneer je voeten helemaal droog zijn. Draag elke dag schone sokken en wissel regelmatig van schoenen.

Hoe kun je het beste je nagels knippen?

Knip je teennagels recht af, niet schuin in de hoekjes en zeker niet te kort. Hiermee voorkom je dat teennagels gaan ingroeien. Zorg ook voor passende schoenen. Zitten deze namelijk te strak en geven ze teveel druk op de tenen, dan kunnen teennagels ook gaan ingroeien. Tenen hebben dus echt bewegingsruimte nodig in een schoen.

Snel last van blaarvorming?

Ben je bang voor blaarvorming, zorg dan altijd voor goed passende sokken en ga niet met blote voeten in een schoen. Wanneer je last hebt van zweetvoeten kun je beter de katoenen of wollen sokken dragen en schoenen die goed ventileren. Je kunt je voeten eventueel nog insmeren met een anti-transpirerende crème.

Eelt verwijderen

Heb je last van wat eelt, kun je een puimsteen of een eeltschraper gebruiken. Wees hier echter wel voorzichtig mee want je wilt beschadigingen aan de huid voorkomen. Juist omdat je je voeten veel gebruikt, kunnen wondjes wat minder snel helen. Durf je het niet aan dan kan een pedicure ook het eelt voor je verwijderen.

Voorkom voetschimmel

Om een voetschimmel te voorkomen kun je het beste slippers dragen wanneer je gaat douchen in openbare ruimtes zoals; zwembaden, sauna’s en sportruimtes. Ook is het van belang om je voeten naderhand goed af te drogen zodat schimmels geen kans krijgen. En zoals eerder genoemd, met name tussen je tenen.

Voetenbadje

Zeker in de zomermaanden is een lekker verfrissend voetenbadje geen overbodige luxe. Voeten nemen in de loop van de dag namelijk bijna 5% toe in volume toe. Zo’n voetenbad kan dan lekker ontspannend zijn en er voor zorgen dat ze tot rust komen. Een wisselbadje kan ook goed werken. Je maakt dan twee voetenbadjes klaar, eentje met koud water en eentje met warm water. Blijf 5 minuten in het warme badje en daarna 15 seconden in het koude badje. Wissel dit een paar keer af en eindig dan met het koude badje.

Droge huid

Heb je last van een droge huid, neem dan eens een verzorgend voetenmasker. Deze laat je lekker even intrekken en zorgt voor hydratatie van de huid. Bij een droge huid kunnen namelijk sneller kloven en wondjes ontstaan en die willen we natuurlijk voorkomen.  Ook is het dan goed om dagelijks een hydraterende voet crème te gebruiken om de huid goed te voeden. 

Meer informatie over voetverzorging

Wil je meer informatie over voetverzorging of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Belos Pés Pedicure “Jouw pedicure in Ommen” adviseert je graag en indien nodig helpt Belos Pés je graag met een pedicure behandeling om je van voetklachten af te helpen.

https://www.belospes-pedicure.nl/