Bsdesmidse.nl
Image default
Sport

Voordelen van het beroep personal trainer

Wat doet een personal trainer

Een personal trainer werkt veelal in een sportschool en help mensen om door te sporten hun doelen te behalen. Een trainer doet dit door oefeningen op maat te maken voor de desbetreffende persoon. Ieder persoon heeft andere doelen en andere lichaamsbouw. Verder zorgt een personal trainer voor motivatie om door te blijven gaan met je doelen. Vaak zie je dat veel mensen naar de sportschool gaan en een abonnement nemen met als goede voornemen om af te vallen of om misschien sterker te worden en zo een mooi wasbordje te hebben. Maar deze personen zie je of de verkeerde oefeningen doen of de oefeningen verkeerd doen en de lol zie je snel verdwijnen omdat deze mensen niet genoeg weten en dus maar wat doen. Het is dan handig om iemand te hebben die de oefeningen voordoet en vertelt wat je het best kan doen en je kan begeleiden in het proces naar het behalen van je persoonlijke doelen.

Waarom zou je een personal trainer willen zijn

Als personal trainer ben je de hele dag bezig met sport. Als sport je passie is dan is dit werk misschien iets voor jou. Mensen die personal trainer worden maken deze keuze omdat zij het leuk vinden om met sport bezig te zijn, hun expertise over te brengen en vinden het leuk om mensen te motiveren om hun doelen te bereiken. Verder wordt ook aangegeven dat personal trainers niet goed kunnen tegen mensen die een oefening verkeerd doen en hierdoor blessures oplopen. Er zijn op internet genoeg filmpjes of nieuws te vinden over mensen die ongelukken hebben bij het sporten in een sportschool. Dit willen personal trainers graag voorkomen.

Voordelen

Naast het helpen van mensen met sporten en motiveren zijn er ook andere voordelen aan de functie personal trainer. Als personal trainer kan je vaak gratis sporten bij de sportschool waar je in dienst bent. Naast het gratis sporten kan je na werktijd of in de pauze natuurlijk ook zelf gaan sporten en ben je geen tijd kwijt aan reistijd. Verder kan je als personal  trainer ook een mooi zakcentje verdienen waardoor je leuke dingen kan blijven doen. Vind je het interessant om personal trainer te worden en ben je ook enthousiast geworden dan zijn er een paar opties. Om personal trainer te worden moet je wel een papiertje hebben en dit betekent dat je misschien toch de schoolbanken in moet. Ook worden er door verschillende organisaties een cursus aangeboden. Ben je geïnteresseerd in een cursus kijk hier. Een cursus kan je al genoeg bijleren om aan de slag te gaan als personal trainer. Verder worden naast een cursus ook trainingen toegevoegd. Dit kan online zijn maar ook op locatie.