Bsdesmidse.nl
Image default
Auto's en Motoren

Dagwaarde van je wagen

De ideale autoverzekering voor u nieuwe BMW

Je was op slag verliefd toen je het laatste nieuwe model BMW ging aanschouwen.  Als liefhebber van dit merk kon je niet anders dan overgaan tot een aankoop. Natuurlijk draag je graag zorg voor dit pareltje en biedt, indien mogelijk, de allerbeste bescherming aan. Het eerste dat je nu probeert uit te pluizen is uiteraard de geschikte verzekering voor je auto. Maar wat met alle kleine lettertjes en opties? Bij het nalezen van de verschillende autoverzekeringen stuit je al gauw op termen als ‘dagwaarde’ en ‘vervangingswaarde. Voor een leek lijken deze termen vaak hetzelfde. Toch verschillen de termen onderling heel wat en is het belangrijk deze te begrijpen.  Wat deze dagwaarde precies inhoudt en hoe belangrijk dit is in je doorslaggevende keuze vertellen we graag in onderstaand artikel.

 

Dagwaarde nader bekeken

Wanneer je de term ‘verzekering auto’ opzoekt, merkt u waarschijnlijk al snel dat de factor ‘dagwaarde’ nogal durft verschillen bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Maar wat is dit precies en welke meerwaarde biedt het bij de keuze van uw BMW autoverzekering? De dagwaarde van je wagen is een benadering van wat je wagen waard is op dat moment. Stel dat je auto morgen gestolen wordt of door een ongeluk helemaal stuk is dan heb je een idee van wat het je zou kosten om een soortgelijke auto aan te schaffen. Verzekeringsmaatschappijen maken gebruik van deze dagwaarde om je premie te kunnen bepalen.

 

Welke formule?

Eerst en vooral is het handig om weten dat je bij een WA-verzekering alleen de schade van de tegenpartij vergoed. Je zult in dit geval dus nooit aanspraak kunnen maken op een vergoeding voor de schade aan je eigen wagen.  Kies je voor een casco of allrisk heb je de mogelijkheid te kiezen voor een vooraf bepaald bedrag dat in de polis vermeld staat. Op deze manier wordt er niet gekeken naar de dagwaarde op dat moment, wat mogelijks interessanter kan zijn bij schade.

 

Vergelijk

Hoe beter je je wagen verzekerd, hoe duurder je premie. Toch kunnen verschillende maatschappijen onderling best veel verschillen in prijs en voorwaarden. Je doet er daarom goed aan een grondig vergelijk te maken voordat je definitieve keuze te maken. Een website als Autoverzekering.nl is in dit geval een handig hulpmiddel. Je vergelijkt er in een handomdraai de verschillende verzekeringen met elkaar en maakt zo de beste keuze voor je nieuwe BMW autoverzekering.

 

http://autoverzekering.nl