Bsdesmidse.nl
Image default
Vakantie

Natuurcamping in Overijssel

Bij ons in Overijssel zijn we trots op onze landschappen en onze Nationale Parken. Bij ons vind je nog echte natuur. Wat is een betere manier om onze natuur te beleven dan op de camping? En niet zomaar een camping, maar natuurlijk een natuurcamping.

Wat is een natuurcamping

De naam natuurcamping zegt eigenlijk al genoeg: een natuurcamping is een camping in de natuur. Helaas blijken er echter heel veel campings te zijn die zichzelf een natuurcamping noemen, maar het niet zijn. Eindeloze grasvelden, strak gesnoeide heggen en overal caravans en tenten die bij elkaar op de lip staan. Oh, en er staat een boom op het terrein.

Dat is natuurlijk geen natuurcamping. Wat dan wél een natuurcamping is? Heel veel natuur en relatief weinig “camping“. Lekker kleinschalig, met ruime plekken en vooral héél veel rust en privacy. En natuurlijk ook een mooi natuurgebied vlakbij.

De mooiste natuurcampings in Overijssel

Met zoveel natuur kann het niet anders dan dat onze provincie rijk is aan natuurcampings. Neem bijvoorbeeld natuurcamping De Lemeler Esch. Deze natuurcamping bij Ommen is relatief groot, maar slaagt er desondanks in om kampeerders een heerlijke natuurbeleving te bieden. Ook natuurcamping De Roos is absoluut de moeite waard. Deze camping is perfect voor kinderen die de hele dag op avontuur kunnen. `s Avonds zijn ze helemaal uitgeput, waardoor ze lekker vroeg in slaap vallen, waarna de ouders kunnen genieten van de rust.

In het Vechtdal strijk je neer bij natuurcamping De Klashorst. De omgeving is zo divers, dat je het gevoel krijgt dat je elke dag heel ergens anders bent. Aan de ene kant een bos, aan de andere de rivier de Vecht en rondom landerijen. Elke dag is genieten, zeker als je gebruik maakt van één van de trekkershutten, tipitent of safaritent.

Ontdek ze allemaal

In de Overijsselse natuur is veel te ontdekken. Maar het begint allemaal bij de juiste natuurcamping. Ontdek ze allemaal op visitoost.nl/