Bsdesmidse.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Eetbare print

Eetbare print: de perfecte versiering

Een eetbare print is een perfecte extra toevoeging voor een taart. Ze zijn geschikt voor op de taart, cupcakes, muffins, maar ook voor koekjes. De eetbare print is dus een print die eetbaar is. We noemen dat ouwel, ook wel eetpapier. Ouwel bestaat uit wit ongedesemd baksel van aardappelzetmeel. Vaak is er een keuze is kant en klare eetbare prints, maar is het soms ook mogelijk om een persoonlijke eetbare print.

Eetbare print van ouwel

Er zijn dunne en dikke vellen ouwel. Dunne ouwel is voordeliger dan frosting. Lijm hoeft niet gebruikt te worden, want de print plakt zelf vast. Naast dunne ouwel is er ook nog dikke ouwel. Dat is een eetbare print van hogere kwaliteit. De print is scherper dan die van de dunne ouwel. Bij de dikke ouwel is echter wel eetbare lijm nodig.

 

Frosting print

Frosting is een dun printbaar laagje op zetmeelbasis dat naar vanille en suiker smaakt. Een smakelijke eetbare print dus.  Achter de frostingsheet zit een dun laagje plastic.  Deze moet er voor gebruik wel afgehaald worden. In tegenstelling tot ouwel is frosting niet geschikt voor hoge temperaturen, maar wel ideaal voor op ondergronden zoals: fondant, cream of marsepein. Frosting is eigenlijk de mooiste variant van de eetbare prints.

https://bakingqueen.nl/eetbare-prints/